Vastuutonta politiikkaa

Kohta väistyvä pääministeri käyttää mielellään puhuessaan sanaa ”vastuullisuus”. Tämä ei ole pelkkää sanan helinää, sillä hän onkin kantanut vastuullisesti suurpääoman asiaa. Tämän lisäksi hän on vastuullisesti huolehtinut, että vapaata työvoimaa on saatavilla jopa siinä määrin, että epätoivoiset työttömät ottavat vastaan työtä josta ei oikeastaan jää mitään käteen.

Toinen asia jota hän puoluetovereidensa ja oikeastaan lähes koko eduskunnan kanssa vastuullisesti ajaa on julkistalouden säästöt eli käytännössä työpaikkojen vähentäminen. Tämän ansiosta monet joutuvatkin tekemään töitä yli oman fyysisen ja henkisen kestävyyden mutta, koska on laskettu, että työt voidaan tehdä sillä tahdilla kuin nämä työntekijät ovat pakotettu tekemään on tämäkin luonnollisesti vastuullista.

Koska pääministerimme kumppaneineen tekee vastuulista politiikkaa voimme päätellä, että vastuutonta politiikkaa on sellainen, että esimerkiksi varmistaisimme kohtuullisen elintason jokaiselle. Tämä on vastuutonta siksi, että tämä elintason tasapainottaminen tapahtuisi raharikkaiden näennäisellä kustannuksella. Vastuutonta on myös, se että työolot ja palkka olisi sillä tasolla, että ne mahdollistaisi mukavan elintason ja jaksamisen myös työpaikan ja työajan ulkopuolella.

Vielä istuvan pääministerin harmiksi kannatan vastuutonta politiikka ja tästä syystä ajan hänen näkemyksen mukaan Suomea konkurssiin. Sanokaa, jos olen väärässä mutta eikö nykymallinen kapitalistinen talous pyörisi parhaiten siten, että raha liikkuisi koko ajan? Eikö tällöin olisi paras, jos rahaa olisi suhteessa enemmän niillä, jotka joutuvat käyttämään sitä sen mukaan kuin sitä saa, eikä suinkaan niillä, jotka tienaavat enemmän kuin pystyvät käyttämään?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s