”Aika hyvä”- vai onko sittenkään?

Luin tässä jokin aika sitten Miguel Lopezin mielipidekirjoituksen ””Aika hyvä” ei riitä tasa-arvon tavoitteeksi”, jossa hän käsitteli naisten asemaa Suomessa. Rupesin sen pohjalta pohtimaan, että monet asiat kotimaassamme on ”aika hyvin”. Miksi tähän kuitenkaan pitäisi tyytyä kun asiat voisivat olla paremmin?

Naisten aseman lisäksi meillä on aika hyvät homoseksuaalien oikeudet, ainakin verratessa tiettyihin maihin. Miksei kuitenkaan heilläkin voisi olla paremmat oikeudet? Homoseksuaalit ovat itse asiassa hyvä esimerkki siitä miten omien oikeuksien puolesta voi kamppailla, jotta ne olisivat paremmat.

Toinen tai oikeastaan kolmas asia, josta joku voisi sanoa ”aika hyvä tilanne”, on nuorisotyöttömyys, jos taas verrataan esimerkiksi Kreikan 61,5% tai Espanjan 53,4% verrattuna Suomen 13,6% nuorisotyöttömyys on ”aika hyvä”. Tässäkin herää kysymys, miksi näihin lukuihin pitäisi tyytyä, kun asiat voisivat olla paremmin? Tähän samaan hengen vetoon voisi sanoa, että Suomessa on köyhien tilanne ”aika hyvä”, ja perään taas samat kysymykset.

Minkä takia meidän kenenkään pitäisi tyytyä ”aika hyvään”? Itse en henkilökohtaisesti usko täydellisyyden olemassa oloon, joten asiat voivat olla aina paremmin. Mitä siis tulee ihmisoikeuksiin on niiden puolesta taisteltava nyt ja tulevaisuudessa, koska asiat voivat olla aina paremmin. Samoja taisteluja on käytävä myös taloudellisen epätasa-arvoisuuden suhteen nyt ja tulevaisuudessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s