Järjetöntä tuhlailua

Olen monesti kuullut naureskelua omistamastani kuvaputki-tv:stä. Naureskelu kohdistuu sen vanhentuneeseen teknologiaan, jonka seurauksena kuva ei ole aina täysin tarkka ainakaan nykystandardien mukaan. Itseäni lähinnä ihmetyttää se, että täysin toimiva laite olisi muka vaihdetta vain sen takia, että se ei vaistaa enää nykystandardeja.

Valitettavasti tällainen ajattelu ei ylety pelkästään joihinkin kavereihini. Yhteiskunnassa on nähtävissä ajatus, että jo pari vuotta käytössä ollut asia on vanha ja se on vaihdettava mitä pikimmiten. Rehellisyyden nimissä olen nuorempana tähän itsekkin syylistynyt, matkapuhelinten osalta. Luonnollisesti myös valmistajat lyövät lusikkansa tähän soppaan, sillä monesti kuulee jonkin laitteen hajonneen juuri takuu-ajan umpeuduttua.

Keitä tällainen ajatusmaailma sitten palvelee? Todellusuudessa ei ketään, mutta valitettavasti omaa etua tavoittelevat uusliberalistit saavat tästäkin kerättyä sievoisen summan rahaa. On käsittämätöntä miten yhteiskunta ei puutu tähän ongelmaan, sillä on yleisesti tiedossa luonnonvarojen hupenevan järjetöntä vauhtia. Kaksi asiaa, jotka mielestäni tulisi muuttaa tämän kehityksen pysäyttämiseksi, ovat yleisesn materialistisen ajattelumaailman muuttaminen sekä valmistajilta tulee vaatia ainakin kymmenen kertaa kauemmin kestäviä laitteita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s